За пореден път „Международната награда на херцога на Единбург“ отличи възпитаници на Първо СУ „Св. Седмочисленици“

На официална церемония в аулата на СУ „Св. Климент Охридски“ дипломати от Великобритания и Украйна, както и Радослава Георгиева, изпълнителен директор на фондация „Международна награда на херцога на Единбург – България“ наградиха над сто младежи, постигнали ниво Бронз в програмата. Седем от тях са възпитаници на Първо СУ „Св. Седмочисленици“ – Търговище.
Своите значки и сертификати получиха единадесетокласниците Адем Саидов, Елис Алиева, Ивайла Чавдарова, Мелда Юмерова, Мелиса Хасан, Мервин Ъшък и Саня Бутрева.

Основен фокус на събитието бяха постиженията на младежи, които, в рамките на участието си в програмата, положиха целенасочени усилия за своето личностно развитие, поставиха си цели в различни направления и предизвикаха себе си, за да разберат на какво са способни.

„С церемонията по награждаване на младежите, постигнали ниво Бронз, отпразнувахме всички научени уроци, с които тези млади хора ще посрещнат следващите предизвикателни и невероятни ситуации, които светът е подготвил за тях. И когато дойде този момент, именно те ще бъдат тези, които ще задават нови ценности и примери за подражание“ – каза Петранка Ангелова, директор на Първо СУ.

На церемонията присъстваха още: представители на почетния тръст на Наградата и Кристина Де Бройн от УНИЦЕФ – България.

Като водещата лидерска програма за личностни постижения „Международната награда на херцога на Единбург“ работи в училища и организации в повече от 130 държави по целия свят. Ученици и студенти на възраст 14-24 години участват в нея на три нива: Бронз, Сребро и Злато. Участниците във всяко ниво си поставят амбициозни цели в направленията доброволчество, физическа активност и умения, а в края участват в приключенско пътуване.

Програмата предизвиква младите хора да развиват своята самодисциплина при определяне и постигане на цели, формиране на лидерски качества и умения за работа в екип. С помощта на опитен възрастен, в ролята на техен наставник, те постигат целите си, откривайки своята страст и място в света.

За пореден път „Международната награда на херцога на Единбург“ отличи възпитаници на Първо СУ „Св. Седмочисленици“. На…

Posted by Първо Средно Училище Св.Седмочисленици on Monday, November 27, 2023

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе