Арест за 23-годишен мъж след опит за убийство в условията на домашно насилие

Окръжен съд – Търговище взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“, по отношение на Е. С. на 23 години, за това, че на 21.12.2023 г. в с. Подгорица е направил опит умишлено да умъртви жената, с която живее на съпружески начала и имат общи деца – престъпление по чл. 116, ал. 1, т. 6а от НК. По същото време и място е причинил и средна телесна повреда на малолетно лице на 13 години.

Веднага след деянията обвиняемият е напуснал селото и е заминал за гр. Разград, за да се укрие, а не е останал на място да укаже помощ на пострадалата. Налице е също опасност да извърши и друго престъпление, като тази опасност се обосновава от съдебното минало на лицето.

През месец август тази година обвиняемият е сключил споразумение с прокуратурата, което е и одобрено от съда, за нанасяне на лека телесна повреда на същата жена пак при условията на домашно насилие. По това споразумение  е освободен от наказателна отговорност, като му е наложено съответното административно наказание „Глоба“.

Съдът, като взе предвид съдебното минало, както и реалната опасност да се укрие или извърши друго престъпление, постанови мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на Е. С.

Определението на Окръжен съд – Търговище подлежи на обжалване и протест в тридневен срок пред Апелативен съд – Варна.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе