Ученици от ПГИИ “Джон Атанасов” посетиха Велико Търново

На 22.03.2024г. бе организирано пътуване с образователна цел с ученици от ПГИИ “Джон Атанасов” до град Велико Търново, което съвпадна с празника на града. Мероприятието бе проведено с цел да се проследи развитието на финансовата грамотност на хората от Второто Българско царство до днес.“ Ако не знаеш миналото си, не можеш да гледаш към бъдещето си.”

С този анонс можем да разгледаме необходимостта от изучаването на развитието на финансовата грамотност през вековете. Младите икономисти посетиха хълма “Царевец” и Самоводската чаршия.

Учениците се поставиха на мястото на старите предприемачи. Запознаха се със занаятите, начина на търгуване и почерпиха практически опит за управление на бизнеса.

Интересна беседа по време на пътуването бе проведена от старши учител Деан Драганов, който добави историческа нотка при посещението на АМР “Царевец”.

Учениците бяха изключително удовлетворени и благодариха на своите учители – д-р инж. Илиян Ангелов и ст. учител Надя Гайдарова за новите знания и приятните емоции.

ПЪТУВАНЕ КЪМ МИНАЛОТО В СЕДМИЦАТА НА ПАРИТЕ 🚌 На 22.03.2024г. бе организирано пътуване с образователна цел с ученици…

Posted by Иновативно училище – ПГИИ "Джон Атанасов" on Sunday, March 24, 2024

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе