Спипаха двама през уикенда с над 1.2 промила в Търговищко

На 29.03.2024 г. в 19,47 ч на път I-4(София-Варна), км 232+00 в община Търговище, е извършена полицейска проверка на лек автомобил „Фиат Дукато“ със старозагорска регистрация – собственост на жена от гр. Ловеч и управляван от 54-годишен неправоспособен водач от същия град. На ляв завой водачът е изгубил контрол над управлението на автомобила и се е блъснал вдясно в еластична преграда(мантинела).

При извършената проверка по надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“, е установено, че същият е управлявал моторното превозно средство с концентрация на алкохол в издишания от него въздух 2,27 промила.Той е отказал кръвна проба за химическо изследване. Задържан е в РУ-Търговище на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР.

На 30.03.2024 г. около 15,50 ч на ул. „Цар Освободител“ в гр. Омуртаг е извършена полицейска проверка на лек автомобил „Пежо 306“ с търговищка регистрация, собственост и управляван от 48-годишен правоспособен водач от същия град.

В хода й е установено по надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“, е установено, че водачът е управлявал автомобила с концентрация на алкохол в издишания от него въздух 2,90 промила. Той е отказал кръвна проба за химическо изследване. Задържан е в РУ-Омуртаг на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР.

По случаите са започнати бързи полицейски производства по чл. 343б, ал. 1 от Наказателния кодекс.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе