70-годишен мъж намушка двама мъже, настанени са в болница след сбиване в село Кестеново

Двама мъже са настанени в болница след сбиване в село в община Омуртаг. На 3.04.2024 г. около 16,50 ч в РУ-Омуртаг е получен сигнал от Центъра за спешна помощ в  гр. Омуртаг за постъпили там за преглед двама мъже от  същия град с прорезни и прободни рани.

В хода на проведени от служители  на РУ-Омуртаг незабавни действия по изясняване на случая е установено, че около 16 ч на същия ден двамата мъже(на 54 и на 53 г.)са посетили дома на 70-годишен мъж в с. Кестеново, община Омуртаг. Там между тримата е възникнал скандал, който е прераснал в побой. В резултат домакинът е намушкал с нож другите двама мъже.

Пострадалите са настанени за лечение в МБАЛ-Търговище за лечение, като 53-годишният е с опасност за живота му, а 54-годишният е без такава. 70-годишният мъж е с фрактура на лицева част и охлузни рани. Няма опасност за живота му. Същият е прегледан в болнично заведение и е освободен за домашно лечение. И тримата мъже са известни на полицията с извършени от тях предишни противоправни деяния.

По случая е образувано досъдебно производство по чл. 128 от Наказателния кодекс.  Процесуално-следствените действия с  оглед изясняване на фактическата обстановка и документиране на престъплението продължават под ръководството на прокурор от Окръжна прокуратура-Търговище.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе