От 13-и до 31-ви май се променя организацията на движение в 20-метров участък от Дунав мост при Русе за авариен ремонт на фуга

От 13-и до 31-ви май се променя организацията на движение в участък от Дунав мост при Русе за авариен ремонт на фуга на съоръжението. За извършването му ще бъде ограничено преминаването в 20-метров участък в лентата в посока Гюргево, а движението ще бъде пропускано поетапно в двете посоки в лентата за Русе. След като бъдат изпълнени аварийните дейности в тази лента, което ще продължи около 10 дни, трафикът ще бъде ограничен в лентата за Русе и превозните средства ще бъдат пропускани поетапно в ремонтирания участък. Преминаването през моста ще се регулира от сигналисти и гранична полиция.

Агенция „Пътна инфраструктура“ се извинява на шофьорите за причиненото неудобство, но аварийните дейности са необходими и наложителни. Апелът към  шофьорите е да пътуват внимателно, да следват стриктно поставената пътна сигнализация, да спазват дистанция и да не предприемат рискови изпреварвания, застрашаващи безопасността на останалите пътуващи. Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20.

Програмата на АПИ предвижда основен ремонт на Дунав мост. От построяването на съоръжението досега такъв не е извършван. Преди повече от 22 години е правено укрепване на фугите, а през 2011 г. е подменена хидроизолацията и асфалтовата настилка. Изработеният технически проект за ремонт на съоръжението предвижда цялостна подмяна на асфалтовата настилка, на панелите, хидроизолация, нови ограничителни системи, маркировка и др. За реализирането на основния ремонт има избран изпълнител и в края на декември м. г. е подписан договор с ДЗЗД „Дунав мост“, след проведена открита процедура по ЗОП. Стойността му е 44 877 228,68 лв. с ДДС. В момента се процедира съгласуването на техническия проект, след което ще може да се пристъпи към издаване на разрешението за строеж. Едновременно с това с изпълнителя на строително-монтажните работи се обсъждат и разглеждат варианти за оптимизиране на строителния процес, с цел намаляване на затрудненията на преминаващите особено в активния туристически сезон, когато трафикът е най-интензивен както от транзитно тежкотоварно движение, така и от румънски туристи, пътуващи към Черноморските курорти. Изискването на Агенция „Пътна инфраструктура“ към изпълнителя е при започване на строително-монтажните дейности да не се спира движението по Дунав мост. Работният процес ще се извършва и организира така, че трафикът да преминава безопасно в едното платно.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе