30 години Балет ВЕГА – живот като на кино

С шеметен спектакъл, събрал много професионализъм, емоции, ритъм, синхрон, но най-вече душа и желание всичко да се случи по най-добрия начин, Балет „Вега“ отбеляза 30 години от създаването си.

На сцената излязоха всички възрастови групи на състава от най-малките до най-големите, сред тях бяха и момичета, които сега са студентки, но се връщат и репетират усърдно през последните месеци, защото се чувстват част от семейството на „Вега“.

Особено емоционален момент беше танцът „Оставаме“, в който танцуваха заедно сегашните танцьори на „Вега“ и тези, които са поставили началото преди 30 години с първия професионален състав. По време на спектакъла, на екран в дъното на залата зрителите можеха да видят ретроспективни видеа, които връщаха към емоциите на първите мигове и участието в „България търси талант“. В тях своите чувства споделяха и първите, и сегашните танцьори, както и близки хора на състава.

Танците бяха много и разнообразни, изпълнени с плам и много емоция, всеки от тях свързан с киното. Такива бяха и песните от репертоара на двамата гост-изпълнители Цецо Елвиса и Христина Ралева.

Дълги аплодисменти огласиха залата на Драматичен театър-Търговище в края на спектакъла. Директорът на Младежки дом Даниела Марчева покани хората, благодарение на които „Вега“ създава изкуство и радва Търговище вече 30 години – главният художествен ръководител Марианна Савова и помощник ръководителят Милена Иванова. Те поздравиха всички участници за отдадеността и душата, която са вложили в създаването на този спектакъл.

Последва изненадата на вечерта. Любчо Василев и д-р Росица Бояджиева-Вълева, връчиха на Марианна Савова награда „Златна лира“ от Съюза на българските музикални и танцови дейци за високи постижения в хореографското изкуство.

Спектакълът се реализира с подкрепата на програма „Култура Плюс“ на Община Търговище.

С шеметен спектакъл, събрал много професионализъм, емоции, ритъм, синхрон, но най-вече душа и желание всичко да се случи…

Posted by Dilyana Stoycheva on Thursday, June 27, 2024

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе