Ново кухненско обзавеждане и оборудване за предоставяне на услугата „Топъл обяд“ в Търговище

Община Търговище закупи ново обзавеждане и оборудване за кухнята на Общинското предприятие „Детско и ученическо хранене“, в която се приготвя и храната по проекта „Топъл обяд“. Вече монтирани са нови професионални фурни, котлони, работни маси, както и миялна машина.

Оборудването е закупено по проект, финансиран от фонд „Социална закрила“. Общият бюджет е 43 560 лв., като 3960 лв. от тях са осигурени от Общината, съгласно изискванията на процедурата.

С доставката на новото оборудване ще се повиши качеството на услугата за приготвянето на безплатния топъл обяд за възрастни и хора в неравностойно положение. Към момента общинското предприятие приготвя топла храна всеки работен ден за 350 нуждаещи се от община Търговище. Услугата се предоставя по Програмата за храни и основно материално подпомагане 2021-2027 г.

С реализацията на проекта се създават и условия за намаляване разходите за електроенергия и други консумативи и се подобряват условията на труд.

Припомняме, че през 2023 г. Общината закупи и нов автомобил за разноса на безплатния топъл обяд. Финансирането, в размер на 40 000 лв., също бе осигурено по линия на фонд „Социална закрила“.

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе