Ученици от Първо СУ усъвършенстваха знания за рециклирането в Испания

Ученици от Първо СУ „Свети Седмочисленици“ пътуваха до Испания, където участваха в проект по програма “Еразъм+” на ЕС. Дейностите касаеха позитивни практики в рециклирането и опазването на околната среда. Младежите обогатиха знанията си за рециклирането, неговите форми и разновидности и обмениха информация и за това как държавата се справя със замърсяването и как мотивира хората да рециклират.

Пътуването беше и своеобразен урок по история и култура. Проектът се проведе в невероятно красивото селце Белорадо (Северна Испания), което се намира на El camino de Santiago (Пътят на Сантяго). Един от дните бе посветен на посещение на близкия град Бургос, който също има богата история.

Две вечери бяха отделени за опознаване на културата на страните участнички – Италия, Фнландия, Испания и Турция. Техните представители бяха толкова впечатлени от българската вечер, че веднага поискаха да посетят нашето кътче на Балканския полуостров. Ще ги посрещнат участниците от българска страна: Рад Георгиев от 8.Б, Стефан Паунов – 10.А, Георги Йорданов и Светимира Петрова – 10.Б, Алев Молкоч и Ния Милева от 11.Б, както и Ивайла от Френската езикова гимназия в Пловдив. Групата ръководи преподавателят по музика от нашето училище Галин Господинов.

Участието на търговищките ученици и връстничката им от Пловдив се осъществи с подкрепата на Фондация „Open Space”, които изпълняват редица младежки проекти по „Еразъм+”.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе