Поповчани обраха призовите места и награди от престижен конкурс за домашно вино в гр. Русе

На 27 януари в гр. Русе за пета поредна година се проведе конкурсът за домашно вино „Дионис и Елена“. В тазгодишното му издание се включиха петима участници от гр. Попово, които се представиха изключително успешно, след като всеки от тях бе класиран на поне едно призово място в някоя от отделните категории.

Съгражданите ни Иван Иванов, Боян Бобев, Стефан Андреев, Христо Христов и Стефан Стойчев, които се изявяват за 4-ти път в проявата, се съревноваваха с общо над 100 винопроизводители от страната и въпреки сериозната конкуренция успяха да завоюват редица престижни отличия и награди. Те им бяха отредени от компетентното професионално жури на конкурса, което имаше нелеката задача да оцени предложените от участниците за дегустация различни сортове вина – бяло (сортово и купажно), червено (сортово и купажно) и розе.

Христо Христов спечели първо място за червено вино и второ за розе, Боян Бобев бе класиран на втора позиция за бяло вино, Стефан Андреев бе отличен с трето място за розе, Иван Иванов получи две поощрителни награди и се класира на трета позиция за червено вино, докато Стефан Стойчев бе определен за победител в категорията „Вино на годината 2023“ със своя „Траминер по Совиньон Блан“.

Награждаването и връчването на отличията на заслужилите участници в конкурса се състоя на организирана тържествена вечеря в ресторанта на хотел „Дунав Плаза“ в гр. Русе, където петимата наши съграждани получиха своите награди. В средата на месец февруари те ще вземат участие и в организирания от Ротари клуб – Попово конкурс за домашно вино в гр. Попово, чието жури ще бъде осигурено от Черноморската регионална лозаро-винарска камара.

Поповчани обраха призовите места и награди от престижен конкурс за домашно вино в гр. Русе На 27 януари в гр. Русе за…

Posted by Местен Вестник on Wednesday, February 1, 2023

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе