Хванаха 28-годишен, извършил няколко кражби за дни в Търговище

След упорита работа криминалисти от РУ-Търговище установиха и задържаха извършител на грабеж, кражба и използване на чужд платежен инструмент без съгласието на титуляра. Това информират от ОДМВР-Търговище.

След проведени от служители на управлението издирвателни и процесуално-следствени действия е установен 28-годишен мъж от с. Кралево, община Търговище, извършил преди два дни грабеж в гр. Търговище. На 4.06.2023 г. около 21,30 ч. в централната част на града същият, използвайки сила, е отнел от владението на 63-годишна търговищенка дамската й чанта. В чантата са се намирали документ за самоличност, сумата от около 300 лв. и мобилен телефон. В хода на последващото разследване е установено още, че на 27.05.2023 г. около 11,15 ч 28-годишният мъж на улица в гр. Търговище е извършил от метална количка – тип проходилка, кражба на оставена без надзор чанта, с намиращи се в нея документ за самоличност, сумата от около 400 лв. и мобилен телефон. Чантата е собственост на възрастна жена от гр. Търговище, която оставила проходилката със закачената на нея чанта за момент, за да отключи входната врата на кооперацията си. От чантата й същият взел и дебитна карта, с която впоследствие е осъществил нерегламентирани транзакции на стойност около 1000 лв., а мобилният й телефон продал в заложна къща.

Извършителят на деянията е задържан в РУ-Търговище на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР. По случаите са образувани две досъдебни производства – по чл. 194, ал. 1 и чл. 249, ал. 1, и по чл. 198, ал. 1 от Наказателния кодекс. Случаите са докладвани в прокуратурата.

Във връзка с горепосочения случай от полицията отново напомнят на гражданите да не съхраняват на едно и също място дебитни и кредитни карти заедно с ПИН-кодовете за тях, защото ако ги изгубят или им бъдат откраднати, се създават предпоставки от спестяванията им да се възползват недобросъвестни хора.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе