Близо 300 души се включиха в „Движение с патриотично стихотворение“

Стотици граждани се включиха в проявите, организирани от Община Търговище, за отбелязване на Националния празник на Република България, 3 март.

Честванията започнаха с молебен за благоденствието на българския народ, който бе отслужен в храм „Св. Йоан Рилски“.

За втора поредна година се проведе и инициативата „Движение с патриотично стихотворение“. В нея се включиха близо 300 души, които преминаха маршрута от централната алея в парка „Борово око“ до паметника в парка „Боровец“. По пътя си събираха строфи от патриотични стихотворения на класици и съвременни български автори, носещи позитивни емоции. Желаещите имаха възможност и да рецитират събраните от тях поетични откъси на микрофон. Те, както и всички, преминали маршрута, получиха сувенири, с графично изображение на буквата Т, вплело в себе си стилизирани обекти на градската и околната среда на Търговище. Автор на логото е нашата съгражданка Цветелина Мирева.

Венци и цветя в памет на загиналите за Освобождението ни пък положиха кметът д-р Дарин Димитров, областният управител Станимир Парашкевов, народни представители, председателят на Общинския съвет Емине Якубова, общински съветници, представители на различни учреждения, културни институции и граждани.

В програмата пред паметника участваха и Духовият оркестър и Женски хор „Златна лира“ към Община Търговище. Ученици от 2 „а“ клас на III ОУ „П. Р. Славейков“, с ръководител Елена Цонева, представиха флашмоб – фигурална композиция на националното ни знаме.

Проявите по случай 3 март продължават с инициативата „Да се хванем на хорото“, организирана от Фолклорен клуб „Омая“ в парка „Роден кът“ от 12.00 . до 13.00 ч. днес.

Честванията ще приключат с празнична заря от 19.00 ч., на централния площад „Свобода“.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе