Задържаха 32-годишен да шофира в Търговище с 2,57 промила алкохол и след употреба на амфетамин

Водач, управлявал МПС под въздействието на алкохол и на наркотични вещества, е задържан с полицейска мярка в РУ-Търговище. Това информират от полицията.

На 6.07.20222 г. около 17,50 ч на кръстовището на бул. „Тр. Китанчев“ и на бул. „Ал. Стамболийски“ в гр. Търговище е извършена полицейска проверка на лек автомобил „Опел Зафира“ с търговищка регистрация, управляван от 32-годишен правоспособен водач от гр. Търговище. При извършената проверка по надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“, е установено, че водачът е управлявал моторното превозно средство с концентрация на алкохол в издишания от него въздух 2,57 промила. Със специализирано техническо средство – “Drager Drug test 5000“ е установено, че водачът е управлявал автомобила под въздействието и на наркотичното вещество амфетамин.

Взета му е кръвна проба за химическо изследване. Задържан е в РУ-Търговище на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР. По случая е започнато бързо полицейско производство по чл. 343б, ал. 1 и по чл. 343б, ал. 3 от Наказателния кодекс.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе