Европейски ден на предприемача в ПГИИ „Джон Атанасов“

ПГИИ „Джон Атанасов“ отбеляза Европейски Ден на предприемача с отворена лекция в зала 2 на ОНЧ „Напредък – 1864“ Търговище. Гост лектор бе харизматичната бизнесдама Петя Колева – креативен директор на „Гласко“ ООД, общественик и иноватор. Участници в лекцията бяха бъдещите предприемачи от 8 клас на специалност „Икономика и мениджмънт“ и специалност „Икономическа информатика“ на нашата гимназия, заедно със своите класни ръководители д-р инж. Илиян Ангелов и Надя Гайдарова.

Лекцията откри д-р инж. Илиян Ангелов с фокус към 8 ноември „Денят на предприемача“ като разкри трактовката за този ден. Той постави теоретичните граници какво е това „предприемачество“, като загатна и за „тъмната страна“ на предприемачеството. Той направи кратка характеристика на успешния предприемач, след което учениците Халиме Саидова, Елиз Ахмедова, Деница Димитрова и Никол Ненова от 8 клас представиха пред аудиторията биографиите на успешни български и световни предприемачи.

Петя Колева плени учениците с история за създаването и развитието на фирма им. Подробно им разказа за процесите и иновациите в производството, за качествата на предприемача и как можеш да бъдеш успешен предприемач. В края на срещата бъдещите бизнесмени получиха покана за посещение във фирма „Гласко“ ООД за да се докоснат до производството и да работят във фирмата.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе